Εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή η υποβολή μήνυσης κατά αγνώστων δραστών για την πυρκαγιά στην Χωματερή Καλύμνου με τα μέλη της αντιπολίτευσης να καταψηφίζουν.

774

Συζητήθηκε στην ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Δήμου Καλυμνίων χθες Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021, με την διαδικασία της τηλεδιάσκεψης το θέμα:  Παροχή εξουσιοδότησης της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου μας για την υποβολή μήνυσης-έγκλησης και παράστασης πολιτικής αγωγής για τα αδικήματα της εκ προθέσεως πρόκλησης εμπρησμού – πυρκαγιάς στην περιοχή Γιανναχώραφα, Καλύμνου , που έλαβαν χώρα στην Κάλυμνο στις 21-22 Ιανουαρίου του 2021

Κατά τη συνεδρίαση εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία (4 ναι και 2 όχι) τα παρακάτω:

-Η υποβολή μήνυσης-έγκλησης και παράστασης πολιτικής αγωγής για το ποσό των 44,00 ευρώ με επιφύλαξη, του Δήμου Καλύμνου, νομίμως εκπροσωπουμένου από τον Δήμαρχο αυτού κ. Δημήτριο Διακομιχάλη κατά ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΡΑΣΤΩΝ , ως φυσικών ή ηθικών αυτουργών , ή όποιου δράστη προκύψει από τις έρευνες των αρμοδίων αρχών , για τα αδικήματα της ΕΚ ΠΡΟΘΈΣΕΩΣ ΠΡΟΚΛΗΣΗΣ ΕΜΠΡΗΣΜΟΥ-ΠΥΡΓΑΓΙΑΣ (264ΠΚ) στην περιοχή Γιαννοχώραφα, Καλύμνου και ειδικότερα στον χώρο απόρριψης των σκουπιδιών, που έλαβαν χώρα στην Κάλυμνο στις 21-22 Ιανουαρίου του 2021, ενώπιον του Α.Τ. Καλύμνου ,το οποίο θα την διαβιβάσει στον αρμόδιο κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω.

-Η εξουσιοδότηση του δικηγόρου του Δήμου Καλύμνου, Μιχαήλ Ν. Τρικοίλη για να καταθέσει μήνυση-έγκληση ,

Την απόφαση υποβολής μήνυσης ψήφισαν τα 4 παρόντα μέλη από τη Δημοτική αρχή( Ηλίας Τσέρος Πρόεδρος,Ρένα Μαγκάκη αντιπρόεδρος, Παντελής Ζωίδης και Νικήτας Γιαννικουρής μέλη) ,ενώ καταψήφισαν τα 2 παρόντα μέλη από πλευράς αντιπολίτευσης( Αναστασία Κάτρη και Γ.Μαύρος)