Ο Πρόεδρος εργαζομένων στα ΚΕΠ Αττικής Π. Κοχύλης στην Κάλυμνο. (video)

681

Στην Κάλυμνο βρίσκεται ο Πρόεδρος εργαζομένων στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών( ΚΕΠ) Αττικής Παναγιώτης Κοχύλης .

Ο Παναγιώτης Κοχύλης είναι ένας καλός φίλος της Καλύμνου με την οποία διατηρεί δεσμούς και την επισκέπτεται ανελλιπώς τα τελευταία 20 χρόνια για διακοπές.

Σήμερα Τρίτη πρωί 10 Αυγούστου 2021 ο φακός του kalymnos-news.gr συνάντησε τον Παναγιώτη Κοχύλη στο ΚΕΠ στο κτίριο του Επαρχείου Καλύμνου και είχαμε μία  ενδιαφέρουσα συζήτηση.

 Να σημειώσουμε ότι τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών είναι από τις πλέον πετυχημένες Υπηρεσίες που ιδρύθηκαν το 2002 με πρωτοστάτη τον τότε Υπουργό Εσωτερικών Σταύρο Μπένο. Καθημερινά προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες προς τους πολίτες σε μία μεγάλη γκάμα θεμάτων, απαλλάσσοντας τους από άσκοπη ταλαιπωρία και αναμονή.

 Όπως μας λέει ο Παναγιώτης Κοχύλης, υπάρχουν κάποια προβλήματα λόγω  των πολλών αρμοδιοτήτων που έχουν ανατεθεί στα ΚΕΠ για να διεκπεραιώνουν σε συνδυασμό με την υποστελέχωση.

 Πρόβλημα επίσης δημιουργεί η τριαρχία που υπάρχει στα ΚΕΠ αφού υπάγονται στο Υπουργείο Εσωτερικών ,στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και στους αιρετούς δηλαδή στους Δήμους

Στη συνέχεια ο Παναγιώτης Κοχύλης εστίασε στην υποστελέχωση του ΚΕΠ Καλύμνου στην Πόθια, που έχει μείνει με μία μόνο υπάλληλο. Όπως είπε προκηρύχθηκε μία θέση για το ΚΕΠ Καλύμνου που όμως θα υλοποιηθεί το 2022. Μπορεί όμως ο Δήμος Καλυμνίων να στελεχώσει το ΚΕΠ με εργαζόμενους που προσλαμβάνει μέσω των οκτάμηνων συμβάσεων κοινωφελούς εργασίας.

Δείτε αναλυτικά τα όσα είπε ο Παναγιώτης Κοχύλης στο video που ετοίμασε ο Μάμας Χαραμαντάς

Ο Πρόεδρος εργαζομένων στα ΚΕΠ Αττικής Π. Κοχύλης στην Κάλυμνο.