Η ερώτηση του Μ.Χαραμαντά που ενόχλησε το Δ.Διακομιχάλη στη συνέντευξη που παραχώρησε με θέματα ΔΕΥΑ Καλύμνου (video)

659

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021  στις 10.30 το πρωί, ο Δήμαρχος Καλυμνίων και Πρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΥΑΚ Δημήτρης Διακομιχάλης για θέματα της Επιχείρησης.

Η συνέντευξη δόθηκε στα γραφεία  της ΔΕΥΑΚ και το Δ.Διακομιχάλη πλαισίωναν ο αντιπρόεδρος του ΔΣ Νικήτας Γιαννικουρής και η ειδική συνεργάτιδα Μαρία Τρουμουλιάρη, που ασχολείται με θέματα τα επιχείρησης. Όλη τη συνέντευξη μπορείτε να τη δείτε πατώντας εδώ.

Θα εστιάσουμε στην ερώτηση που  έθεσε ο Μάμας Χαραμαντάς και είναι φανερό ότι ενόχλησε το Δ.Διακομιχάλη που πρόβαλε διάφορες δικαιολογίες , χρησιμοποιώντας την «προσφιλή του τακτική» για τα «κακώς κείμενα», να επιρρίπτει ευθύνες στους προηγούμενους, βγάζοντας τον εαυτό του απέξω.

Πιο συγκεκριμένα ο Μάμας Χαραμαντάς έθεσε το ερώτημα αναφορικά με το θέμα που ανέδειξε ο Δ.Διακομιχάλης ότι δεν υπάρχουν γεννήτριες στη ΔΕΥΑΚ για τις γεωτρήσεις σε περίπτωση διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος και ότι υπήρξε μεγάλη αύξηση οφειλών προς την επιχείρηση από καταναλωτές τα τελευταία 7 χρόνια λέγοντας:

 Μιλάμε με ένα πολιτικό που έχει διοικήσει την Κάλυμνο πολλές δεκαετίες. Γιατί ο Δημήτρης Διακομιχάλης που διοίκησε πολλά χρόνια η ΔΕΥΑΚ να μην είχε την πρόβλεψη ως ειδικός, είστε και  μηχανικός ,να είχε εξοπλίσει όλες στις γεωτρήσεις με γεννήτριες.

Ο Δ.Διακομιχάλης ξεκίνησε τη απάντηση λέγοντας:

Εγώ Διοίκησα την επιχείρηση ,όχι σε προσωπικό επίπεδο αλλά με τους συνεργάτες μου, είμαι τέταρτη τετραετία στο Δήμο. Εξουσιοδοτείς ένα πολιτικό πρόσωπο να λειτουργήσει, να διοικήσει την επιχείρηση. Είπα ότι ο καύσωνας ανέδειξε δομικά προβλήματα της λειτουργίας της επιχείρησης. Σαφώς και η επιχείρηση έπρεπε να είχε γεννήτριες. Όμως να σταθούμε κάπου. Εγώ λειτούργησα με διακοπές ως δήμαρχος. 1995-2002,  τότε δεν υπήρχαν τέτοια προβλήματα, δεν υπήρχε θέμα διακοπών.

Στην επισήμανση και πάλι του Μάμα Χαραμαντά γιατί εσείς δεν τα προβλέψατε να υπάρχουν γεννήτριες, φανερά εκνευρισμένος ο Δήμαρχος είπε:

 κ. Χαραμαντά έχετε μια ειδικότητα να μου κάνετε μία ερώτηση και να αποπροσανατολίζετε .Τα τελευταία 5 χρόνια διοίκησε ο Γαλουζής .

Στην επανάληψη από τον Μάμα Χαραμαντά τι κάνατε εσείς στις προηγούμενες θητείες σας, ο Δ.Διακομιχάλης ,απέφυγε να απαντήσει επί της ουσίας λέγοντας: Όχι δα, Δεν θα με εκνευρίσετε γιατί  έχετε αυτό το στυλ για όλα να φταίει ο Διακομιχάλης και είναι απαράδεκτο αυτό που κάνετε

Δείτε το video που ετοίμασε ο Μάμας Χαραμαντάς

Η ερώτηση του Μ.Χαραμαντά που ενόχλησε το Δ.Διακομιχάλη στη συνέντευξη που παραχώρησε.Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός