Ο Έπαρχος Μ.Μουσελλής για τις συναντήσεις του στη Ρόδο και για την ένταξη του έργου της Ο.Ε.Δ.Α μέχρι τέλος 2021(video)

250

Μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο kalymnos-news.gr παραχώρησε σήμερα Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021 ο Έπαρχος ΠΕ Καλύμνου Μανώλης Μουσελλής για το ταξίδι του στη Ρόδο και τις συναντήσεις που είχε για θέματα Καλύμνου.

Ό Έπαρχος αναφέρθηκε στις συναντήσεις του με τον Περιφερειάρχη Γεώργιο Χατζημάρκο και τον χωρικό Αντιπεριφερειάρχη  Χρήστο Ευστρατίου καθώς και με Υπηρεσιακούς παράγοντες .

Αναφορικά με το θέμα ένταξης του έργου της Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης Διαχείρισης Αποβλήτων (Ο.Ε.Δ.Α) εκτός από τη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη συναντήθηκε με τον ειδικό σύμβουλο του ΦΟΔΣΑ. Όπως είπε ο Μανώλης Μουσελλής το έργο του Ο.Ε.Δ.Α θα ενταχθεί μέχρι τέλος 2021 και θα χρηματοδοτηθεί η κατασκευή με ποσό της τάξεως των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ περίπου. Για το χρόνο ολοκλήρωσης του έργου, είπε ότι εκτιμάται να είναι τέλος 2024, αρχές 2025.

Για την μεταβατική περίοδο προκειμένου να σταματήσει να καίει η Χωματερή ,είπε ότι βασικά είναι θέμα Δήμου και οι λύσεις που βλέπει είναι η δεματοποίηση ή μεταφορά σε ΧΥΤΑ γειτονικού νησιού εφόσον αυτό γίνει δεκτό.

Στη συνέχεια ο Μ.Μουσελλής αναφέρθηκε στις συναντήσεις που είχε στις Τεχνικές Υπηρεσίες για τα έργα οδοποιίας  και ασφάλειας οδικού δικτύου και στην 3ετή συντήρηση του Επαρχιακού δικτύου που έχει ανατεθεί σε ιδιώτη  εργολάβο.

Επίσης στις συναντήσεις που είχε στην Οικονομική Υπηρεσία για την επιχορήγηση λειτουργίας της Σχολής Δυτών και στην Υπηρεσία Νεότερων μνημείων για την συντήρηση-επισκευή των 3 θυρεών στο κτίριο του Επαρχιακού Μεγάρου

Δείτε τα όσα είπε ο Έπαρχος Μανώλης Μουσελλής στο video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς

23-9-2021 Συνέντευξη με τον Έπαρχο Μανώλη Μουσελλή