Β.Υψηλάντης: Η Κως επιτέλους μπαίνει στον χάρτη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη χώρα

394

Εκφράζω την ιδιαίτερη χαρά μου γιατί η δέσμευση μου στους συμπατριώτες μου στην Κω παίρνει σάρκα και οστά.

Την ικανοποίηση του εξέφρασε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου και Κοσμήτορας της Βουλής Βασίλης Α. Υψηλάντης για την είσοδο της Κω στον χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ύστερα από πρωτοβουλία την οποία είχε πρωτοεισηγηθεί ο ίδιος στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, στον Δήμαρχο Κω και με τη συστηματική και συντονισμένη δουλειά του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.


Έτσι χάριν στο σφοδρό ενδιαφέρον του Πρύτανη του ΠΑ.Δ.Α κ. Παναγιώτη Καλδή, η σύγκλητος του πανεπιστημίου αποφάσισε να ιδρύσει και να λειτουργήσει στην Κω διατμηματικό πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών μεταξύ των Τμημάτων (α) Τουρισμού και (β.) Χρηματοοικονομικής και Λογιστικής με τίτλο «Προηγμένα Συστήματα Διοίκησης».
Η Κως, με τον τρόπο αυτό, μπαίνει για πρώτη φορά στο χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Για το γεγονός αυτό ο Κοσμήτορας της Βουλής και βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλειος Νικόλαος Α. Υψηλάντης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
« Εκφράζω την ιδιαίτερη χαρά μου γιατί η δέσμευση μου στους συμπατριώτες μου στην Κω παίρνει σάρκα και οστά. Η Κως επιτέλους μπαίνει στον χάρτη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας.
Με απόφαση της, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ, η σύγκλητος του πανεπιστημίου αποφάσισε να ιδρύσει και να λειτουργήσει στην Κω
διατμηματικό πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών μεταξύ των Τμημάτων (α) Τουρισμού και (β.) Χρηματοοικονομικής και Λογιστικής με τίτλο «Προηγμένα Συστήματα Διοίκησης».
Έτσι υλοποιείται μια υπόσχεση μου, στους Κώους, σημαντική, δίχως φαιδρές υπερβολές, παρά την πολεμική που αντιμετώπισε και με την απόλυτη στήριξη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, του Δημάρχου Κω κ. Θεοδόση Νικηταρά αλλά και με τη συστηματική και συντονισμένη δουλειά του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και του αμέριστου ενδιαφέροντος του Πρύτανη του ΠΑ.Δ.Α Καθηγητή Παναγιώτη Καλδή.
Είναι στο χέρι μας η Κως να καταστεί κέντρο μεταπτυχιακών προγραμμάτων των πανεπιστημίων της χώρας. Στηρίζοντας την πρώτη αυτή προσπάθεια θα ακολουθήσουν, πιστεύω σύντομα, και άλλες. Και βεβαίως δεν πρέπει να μας διαφεύγει ο αρχικός στόχος της δημιουργίας μεταπτυχιακών θεματικών σε σχέση με τις επιστήμες της Ιατρικής και της Βιοηθικής στην πατρίδα του Ιπποκράτη.
Στην προσπάθεια αυτή δεν περισσεύει κανείς.»