Η διακοπή των εργασιών στο δρόμο Βοθύνοι -Κεφάλα και οι χρήσιμες πληροφορίες από το μήνυμα του φίλου Πέτρου Κιτανίδη από Αμερική.(video)

635

Με αφορμή τη διακοπή των εργασιών στη διάνοιξη του δρόμου Βοθύνοι- Κεφάλα και το ρεπορτάζ που παρουσίασε το  kalymnos-news.gr, από το συμπατριώτη Πέτρο Κιτανίδη, καθηγητή Πανεπιστημίου στην Αμερική, πήραμε το παρακάτω ηλεκτρονικό  μήνυμα με χρήσιμες πληροφορίες.

Ευχαριστώ το Μάμα και τη Μπέττυ που μίλησαν για το θέμα του δρόμου για τη Κεφάλα, στην εκπομπή της 20ης Οκτωβρίου.  Θα ήθελα να προσφέρω κάποιες πληροφορίες. 

Όταν ο κ. Γερούκαλης οικοπεδοποίησε την περιοχή, ο κ. Χάρης Μπιλήρης έκανε ένα τοπογραφικό που προέβλεπε δρόμους 6 μέτρων πλάτους.  Βάσει αυτού του τοπογραφικού, πρέπει να πουλήθηκαν τα οικόπεδα.  Ο κ. Γερούκαλης μου είπε οτι το τοπογραφικό υπεβλήθη στον Δήμο και οι δρόμοι έγιναν δωρεά στον Δήμο Καλυμνίων, το 1998 η 1999.  Τώρα, αν το δημοτικό συμβούλιο έκανε αποδοχή της δωρεάς και αν η τεχνική υπηρεσία μπορεί να βρει το τοπογραφικό είναι άλλη ιστορια.  Το τοπογραφικό μπορεί κανείς να το πάρει ]απο τον κ. Μπιληρη, η κ. Γερουκαλη,

Είναι απογοητευτικό οτι ο δήμος δεν μπορεί να επιβάλει τα δικαιώματα του και περιμένει από τον καθένα να προσφέρει εθελοντικά ότι έχει καταπατήσει, είτε το ’θελε είτε δεν το ’θελε. 

Και  όπως λένε στην Κάλυμνο, Μάμα και Μπέττυ, keep up the good work!

Φιλικά,

Πέτρος Κιτανιδης

 Ό φακός του kalymnos-news.gr μετά το μήνυμα αυτό, βρέθηκε στην περιοχή και έκανε σχετικό ρεπορτάζ

Δείτε το  video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαϊλλη και  ο Μάμας Χαραμαντάς.

30-10-2021 Ο υπό κατασκευή δρόμος στην Κεφάλα