Η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Καλύμνου Κατερίνα Εμμανουήλ για συναντήσεις στην Αθήνα,για Καρδιολογική Κλινική, “Χαλίκειο” και εμβολιασμούς. (video)

996

Μία άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη, παραχώρησε στο kalymnos-news.gr σήμερα Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021, η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Καλύμνου Κατερίνα Εμμανουήλ.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Η Διοικήτρια αναφέρθηκε στο πρόσφατο της ταξίδι στη Αθήνα,όπου είχε συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και τους συνεργάτες του και τέθηκαν και συζητήθηκαν εκτενώς, θέματα που απασχολούν το Νοσοκομείο. Επίσης επισκέφτηκε τη 2η ΔΥΠΕ όπου είχε συνεργασία με το Διοικητή και υπηρεσιακούς Παράγοντες.

Πιο συγκεκριμένα τα θέματα που τέθηκαν ήταν:

-Άμεση κάλυψη της θέσης  του καρδιολόγου και επικουρικού ορθοπεδικού ιατρού

-Κάλυψη όλων των θέσεων του προσωπικού, που βγήκε σε αναστολή και κυρίως των τεχνολόγων που θα στελεχώσουν τον αξονικό τομογράφο.

-Έκτακτη επιχορήγηση για προμήθεια δεύτερου χειρουργικού τραπεζιού και για δημιουργία νέου μαιευτικού τμήματος.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

Για τη Καρδιολογική κλινική, που αυτή την περίοδο έχει μείνει μόνο με το Διευθυντή Καρδιολόγο Μανώλη Τσικούρη, αφού έληξε και δεν ανανεώθηκε η σύμβαση του Επικουρικού Καρδιολόγου Ιατρού ,ενώ  συνταξιοδοτήθηκε ο έτερος Ιατρός Καρδιολόγος, η Διοικήτρια ανέφερε, ότι το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί θα είναι κυρίως με τις εφημερίες.

Για την επίλυση του προβλήματος είπε,ότι  ένας τρόπος είναι να καλυφθεί το κενό έστω και με απόσπαση Καρδιολόγου από άλλο Νοσοκομείο. Επίσης η θέση όπως είπε του καρδιολόγου έχει προκηρυχθεί, υπάρχει ενδιαφερόμενος, αλλά αυτό θα πάρει χρόνο. Η άλλη σκέψη που υπάρχει και είναι εφικτή, είναι να γίνει συνεργασία με ιδιώτες Καρδιολόγους,όπως γίνεται και με άλλες ειδικότητες. Όπως τόνισε, το Νοσοκομείο σε καμιά περίπτωση δεν θα μείνει χωρίς Καρδιολόγο

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ «ΧΑΛΙΚΕΙΟΥ»

Στη συνέχεια η Διοικήτρια αναφέρθηκε στο θέμα της αξιοποίησης του «ΧΑΛΙΚΕΙΟΥ». Είπε ότι πρόκειται για ένα στολίδι για όλα τα Δωδεκάνησα, ενώ έπλεξε το εγκώμιο του μεγάλου ευεργέτη Γιάννη Χαλίκου.

Ανέφερε ότι κτιριακά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, απαιτείται όμως ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός .

Για το αξονικό τομογράφο ανέφερε ότι αναμένεται η αδειοδότηση, ενώ εστίασε στο απαιτούμενο εκπαιδευμένο ιατρικό, τεχνολογικό και βοηθητικό προσωπικό για τη στελέχωση και λειτουργία του.

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ

Κλείνοντας η Κατερίνα Εμμανουήλ μίλησε, για του εμβολιασμούς κατά του covid-19. Όπως είπε, το τελευταίο διάστημα πάνε πολύ καλά και υπάρχει τεράστια αύξηση στον αριθμό των εμβολιασμών. Πιο συγκεκριμένα 2.130 άτομα έχουν κάνει και την 3η δόση, ενώ 600 άτομα ,εμβολιάστηκαν για πρώτη φορά τις τελευταίες ημέρες με την 1η δόση εμβολίου. Συνολικά οι εμβολιασθέντες ξεπερνούν τους 9.100. Τέλος στην κλινική covid-19 νοσηλεύονται 2 ασθενείς που είναι ανεμβολίαστοι.

Δείτε το video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαϊλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς

23-11-2021 Η Διοικήτρια του Νοσοκομείου για το πρόσφατο ταξίδι της στην ΑθήναΣάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός