Η συγκίνηση του Μιχάλη Αρβύθη για τον αποχωρισμό από το εμβληματικό σκάφος «ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ» (video)  

1029

Σε χθεσινή ανάρτηση μας  αναφερθήκαμε στο  “ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ” το  σκάφος με τη δική του ιστορία, του Μιχάλη Αρβύθη, που «αλλάζει χέρια»και φεύγει για Καβάλα.

Το «ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ» «άλλαξε χέρια», αφού ο καπετάνιος και ιδιοκτήτης του, ο θαλασσόλυκος Μιχάλης Αρβύθης, έχει πλέον συνταξιοδοτηθεί. Πρόκειται για  ένα σκάφος που έχει πραγματοποιήσει ,μέχρι και τώρα, κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες, εκατοντάδες διακομιδές ασθενών που χρειαζόντουσαν να νοσηλευτούν σε Νοσοκομεία εκτός Καλύμνου

Είναι το σκάφος που με πολλά μποφόρ, ταξίδευε για να εξυπηρετήσει τους επιβάτες που έπρεπε να μεταβούν στο Μαστιχάρι, όταν δεν υπήρχε άλλο μέσο, για να μην χάσουν την πτήση από το αεροδρόμιο της Κω.

Ήταν το σκάφος που έδινε πρώτο το παρόν σε κάθε ναυάγιο, που συνέβαινε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Καλύμνου, σώζοντας δεκάδες ναυαγούς.

Ήταν το σκάφος για τις πιό δύσκολες αποστολές, που εξυπηρετούσε κάθε έκτακτη ανάγκη, όταν δεν υπήρχε άλλος τρόπος.

Ένα σκάφος που για τον Μιχάλη και την οικογένεια του, την γυναίκα και τις κόρες του, είναι μία ολόκληρη ζωή, ήταν το δεύτερο σπίτι τους.

Το σκάφος πουλήθηκε σε Εταιρεία που δραστηριοποιείται στις καταδύσεις στην Καβάλα

Σήμερα Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022,μεσημέρι, συναντήσαμε στην προβλήτα που ήταν δεμένο το “ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ” το νέο ιδιοκτήτη  του σκάφους το Σωτήρη Τσαπανίδη, που ήλθε από την Καβάλα για να το παραλάβει.

Ο Σωτήρης Τσαπανίδης μας μίλησε για την αγορά αυτή, για την Εταιρεία του και τη σχέση  του με την Κάλυμνο.

Δίπλα στο σκάφος και ο Μιχάλης Αρβύθης. Η συγκίνηση του Μιχάλη ήταν φανερή . Αποχωρίζεται ένας σκάφος μετά από 21 χρόνια, ένα εμβληματικό σκάφος για το νησί της Καλύμνου, που όπως μας λέει,όλα αυτά τα χρόνια έχει πραγματοποιήσει δύσκολες αποστολές, έχει μεταφέρει 700 ασθενείς και χιλιάδες επιβάτες. Ο Μιχάλης είπε και το παράπονο του, που το σκάφος φεύγει εκτός Καλύμνου, αφού δεν βρέθηκε αγοραστής από την Κάλυμνο να πάρει το σκάφος

Δείτε το video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαϊλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς.

31-3-2022 Πουλήθηκε το εμβληματικό σκάφος «Άννα Μαρία»Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός