Η παρουσίαση την Παρασκευή 14/10 των εργασιών συντήρησης “θυρεών και κεραμικών συνθέσεων” που ολοκληρώθηκαν πρόσφατα στο εμβληματικό Κτίριο Επαρχείου Καλύμνου.

126

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Συντήρησης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων (ΥΝΜΤΕ) Δωδεκανήσου του ΥΠ.ΠΟ.Α. σε συνεργασία με το Επαρχείο Π. Ε. Καλύμνου διοργανώνουν παρουσίαση με θέμα:

«Η συντήρηση και αποκατάσταση των θυρεών και των κεραμικών συνθέσεων που κοσμούν τις όψεις του Επαρχείου Καλύμνου (πρώην Ιταλικό Διοικητήριο)» με ομιλήτρια την κ. Νεκταρία Δασακλή, προϊσταμένη του Τμήματος Συντήρησης Νεωτέρων Μνημείων και Έργων Τέχνης της ΥΝΜΤΕ Δωδεκανήσου.

Θα παρουσιαστούν οι εργασίες συντήρησης των θυρεών και των κεραμικών συνθέσεων που ολοκληρώθηκαν πρόσφατα στο εμβληματικό αυτό μνημείο της Καλύμνου.

Σκοπός της παρουσίασης είναι η γνωριμία του κοινού τόσο με το επάγγελμα και τη φιλοσοφία της συντήρησης έργων τέχνης, όσο και με τις ιδιαίτερες πτυχές της ιστορίας του μνημείου που αποτελεί τοπόσημο και μέρος της καθημερινότητας των Καλυμνίων.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου και ώρα 20:00 στο ισόγειο Επαρχιακού Μεγάρου.
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός