Δήλωση της Ελευθερίας Φτακλάκη, πολιτευτή της ΝΔ στα Δωδεκάνησα: Τι σηματοδοτεί η ιστορική νίκη της ΝΔ

133

Το σαρωτικό εκλογικό αποτέλεσμα της κάλπης στις 25 Ιουνίου έχει πολλαπλή αξία καθώς η
πλειοψηφία του ελληνικού λαού αφενός επιβράβευσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση της ΝΔ για τη διακυβέρνηση 2019-2023, ανανεώνοντας την εμπιστοσύνη για τη νέα διακυβέρνηση 2023-27, και αφετέρου καταψήφισε το ΣΥΡΙΖΑ καθώς το πολιτικό του αφήγημα δεν πείθει πλέον την ελληνική κοινωνία. Ένα αφήγημα που οικοδομήθηκε με παλιά υλικά, με λαϊκιστικές κορώνες και μια υπέρμετρη παροχολογία που εν τέλει δεν έπεισε.

Όμως αυτό που έχει την αξία στην ερμηνεία της ιστορικής νίκης της ΝΔ είναι το γεγονός πως για πρώτη φορά στην σύγχρονη ελληνική ιστορία το πρώτο κόμμα απέχει κατά 22,8 ποσοστιαίες μονάδες από το δεύτερο. Επίσης, αξιοσημείωτο το γεγονός πως ως κυβερνών κόμμα την περίοδο 2019-2023, όχι μόνο δεν εμφάνισε μια φυσική φθορά λόγω της διακυβέρνησης του σε μια περίοδο με πολλαπλές κρίσεις, αλλά αντιθέτως αύξησε θεαματικά τα ποσοστά του.

Σε αυτές τις διπλές εκλογές, οι πολίτες επιβράβευσαν τον ορθό λόγο, τις ρεαλιστικές και βιώσιμες προτάσεις για τη νέα διακυβέρνηση, τη συνέπεια λόγων και έργων , την ανάληψη της ευθύνης, τη μεθοδικότητα και την αποτελεσματικότητα, τον πραγματισμό, το άνοιγμα στο μεσαίο χώρο.

Η σαρωτική νίκη αναδεικνύει την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενός πολιτικού ανδρός που απέδειξε πως ξέρει να αφουγκράζεται τις ανάγκες της κοινωνίας και να ασκεί τη διακυβέρνηση της χώρας με πραγματισμό χωρίς πολώσεις και λαϊκισμό, αφήνοντας στο χρονοντούλαπο της ελληνικής ιστορίας το διχαστικό λόγο, τις σκληρές διαχωριστικές κομματικές γραμμές, την τοξικότητα και το πολιτικό ψεύδος!

Το σύμφωνο Αλήθειας της πρώτης διακυβέρνησης 2019-23 της ΝΔ εξελίχθηκε σε ένα σύμφωνο πολιτικής ευθύνης, συνέπειας και ασφάλειας με ένα πρόγραμμα διακυβέρνησης που θα οδηγήσει την Ελλάδα στο δρόμο της ανάπτυξης, της ευημερίας και της ασφάλειας!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ έχουν διαμορφώσει κι εκφράζουν ένα πλειοψηφικό ρεύμα στην κοινωνία υπέρ του προοδευτικού εκσυγχρονισμού και του υπεύθυνου πατριωτισμού. Αυτά ακριβώς τα στοιχεία εξασφάλισαν την πολιτική κυριαρχία.
Προσωπικά νιώθω δικαιωμένη για την επιλογή μου να συνταχθώ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και να αγωνιστώ για την νέα διακυβέρνηση της ΝΔ που θέτει τον πήχη ακόμα ψηλότερα τον πήχη της νέας διακυβέρνησης στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που απορρέουν από τη νησιωτικότητα με πρώτη προτεραιότητα τη νησιωτική υγεία. Το αποτέλεσμα μας κάνει να νιώθουμε ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των πολιτών που έδειξαν την εμπιστοσύνη τους.

Πολλά συγχαρητήρια στους βουλευτές μας, Ιωάννη Παππά,που ανέλαβε το υφυπουργείο ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής, Μάνο Κόνσολα, Μίκα Ιατρίδη, Βασίλη Υψηλάντη για την επανεκλογή τους αλλά και στους συναδέλφους πολιτευτές Αντώνη Γιαννικουρή και Κατερίνα Εμμανουήλ.
Προχωράμε Σταθερά, Τολμηρά ,Μπροστά για μια ισχυρή Ελλάδα, για ασφαλή Δωδεκάνησα με τον άξιο πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη!