Επιστολή Διακομιχάλη για ΑΝΕΚ, ημιτελές νέο σκάφος, για δανεισμό 1.090.000 , για “Ν.ΚΑΛΥΜΝΟΣ”.

2218

Εκτενή επιστολή για θέματα της ΑΝΕ Καλύμνου απέστειλε ο τέως Δήμαρχος Δημήτριος Διακομιχάλης στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολιτεύσεως με κοινοποίηση στα τοπικά ΜΜΕ.

Στην εισαγωγή της επιστολής ο Δ.Διακομιχάλης αναφέρει: Μετά τα όσα είπε ο Δήμαρχος στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο αφήνοντας αιχμές χωρίς τίποτε συγκεκριμένο, είμαι υποχρεωμένος να σας ενημερώσω με πολύ συγκεκριμένα στοιχεία, για να μην αιωρούνται διάφορες υποψίες οι οποίες δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή του τόπου.

Στη συνέχεια της επιστολής παραθέτει στοιχεία και εστιάζει :

  1. Στο ημιτελές νέο σκάφος που γίνεται προς αντικατάσταση του “ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΑΡ” που κάηκε ολοσχερώς και βυθίστηκε το Νοέμβριο 2020. Όπως αναφέρεται στην επιστολή, μέχρι τώρα έχουν δαπανηθεί 1.455.000 ευρώ ενώ για να ολοκληρωθεί απαιτούνται 230.000 ευρώ . Σύμφωνα με αυτή την παραδοχή από την απελθούσα διοίκηση, το σκάφος θα πλησιάσει το 1,7 εκατομμύρια ευρώ!
  2. Στο δανεισμό που ανέρχεται σε 890.000 ευρώ από ALPHA BANK και 200.000 ευρώ από ιδιώτες ομογενείς. Σύνολο 1.080.000 ευρώ
  3. Στο πλοίο “ΝΗΣΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΣ” , το κόστος επισκευών , τις απώλειες πόρων μετά την πρόσκρουση το Νοέμβριο 2022, για τις αυξήσεις καυσίμων λόγω πολέμου στην Ουκρανία, για τις απώλειες πόρων λόγω πανδημίας και τα προβλήματα με την προηγούμενη ηγεσία του ΥΝΑΝΠ. Παραθέτουμε αυτούσια την επιστολή Διακομιχάλη: