Η διοικητική παράδοση της “Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης” στην Κάλυμνο, από τον Έπαρχο Μ.Μουσελλή στον Πρόεδρο του ΚΔΑΠ Φίλιππο Ολυμπίτη.(video)

740

Σήμερα Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024 πρωί, πραγματοποιήθηκε στο ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ στο Άργος Καλύμνου, η διοικητική παράδοση της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ΑΜΕΑ, από τον Έπαρχο ΠΕ Καλύμνου Μανώλη Μουσελλή στον Πρόεδρο του Κέντρου Δημιουργικής  Φίλιππο Ολυμπίτη, παρουσία του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Χρήστου Ευστρατίου.

Πρόκειται για μία πρωτοποριακή δομή, ένα πραγματικό στολίδι, που χρειάστηκαν αρκετά χρόνια για να ολοκληρωθεί στην τελική του μορφή και να είναι ένα υπερσύγχρονο κτιριακό συγκρότημα με πλήρη εξοπλισμό.

Να θυμίσουμε ότι το συνολικό έργο περιλαμβάνει το κτιριακό συγκρότημα και τον εξοπλισμό Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ΑμεΑ που χαρακτηρίζονται από νοητική υστέρηση, στον οικισμό Άργους Καλύμνου.

Το έργο έγινε από την Περιφέρεια και την επίβλεψη είχε το Επαρχείο Καλύμνου, σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ, ενώ ανάδοχος του έργου ήταν η Κατασκευαστική Εταιρεία 3Κ

 Η Στέγη θα μπορεί να φιλοξενήσει έως 9 άτομα και στοχεύει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων περίθαλψης, στέγασης και διαβίωσης των ατόμων αυτών, στην άμβλυνση των κοινωνικών διακρίσεων και ανισοτήτων, καθώς στην αντιμετώπιση των προβλημάτων προσβασιμότητάς τους στις διάφορες κοινωνικές δραστηριότητες.

Δείτε τα όσα δήλωσαν ο Έπαρχος ΠΕ Καλύμνου Μανώλης Μουσελλής,ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χρήστου Ευστρατίου και ο Πρόεδρος του Κέντρου Δημιουργικής  Φίλιππος Ολυμπίτης, στο video που ετοίμασε ο Μάμας Χαραμαντάς

Η διοικητική παράδοση της "Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης¨ στην Κάλυμνο.