Στο γραφικό λιμανάκι της Ρίνας, στο Βαθύ Καλύμνου, συναντήσαμε τον διακεκριμένο Καλύμνιο σεφ Αντώνη Καλικάτζαρο, , ο οποίος έχει επιστρέψει και έχει αναλάβει την οικογενειακή παραδοσιακή ψαροταβέρνα “Poppy’s Tavern” – ή όπως είναι περισσότερο γνωστή, η ταβέρνα της “Μουχούρταινας”.


Μετά από 28 χρόνια επιτυχημένης πορείας στη Σουηδία και στη Γερμανία ως αρχισέφ σε κορυφαία ξενοδοχεία και εστιατόρια, αλλά και ιδιοκτήτης πετυχημένης επιχείρησης catering, ο Αντώνης επέλεξε να συνεχίσει την παράδοση της μητέρας του, κυρά-Σεβαστής, και του πατέρα του Σκεύου, που άφησαν ιστορία στη νησιώτικη γαστρονομία.
Φέτος, στην καλοκαιρινή σεζόν, έχει στο πλευρό του τα παιδιά του – τη Μαρία στο σέρβις και τον γιο του, απόφοιτο σεφ από σχολή της Σουηδίας, στην κουζίνα. Με ανανεωμένο όνομα “Boats House – Old Poppy’s Tavern”, το εστιατόριο συνδυάζει την παράδοση με τη σύγχρονη γαστρονομική άποψη του Αντώνη.


Με αφορμή την εκδήλωση του Δήμου Καλυμνίων για την Πρωτομαγιά, ο Αντώνης μάς μίλησε για το φετινό γλέντι στη Ρίνα, το οποίο επιστρέφει δυναμικά μετά από ένα χρόνο απουσίας. “Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Εδώ πάντα έρχεται ο κόσμος, ειδικά την άνοιξη. Είναι ήσυχα, γραφικά, και φέτος θα έχει και ζωντανή μουσική από τα ‘ΔΙΟΝΥΣΑΚΙΑ’. Σας περιμένουμε όλους να γιορτάσουμε με καλό φαγητό, χορό και νησιώτικο κέφι!”
Δείτε το video που ετοίμασε ο Μάμας Χαραμαντάς