Ευχαριστίες από καρδιάς από τον Γεώργιο Ι. Χατζηθεοδώρου για τη συγκινητική βραδιά προς τιμή του.

106

Με αφορμή την εξαιρετικά επιτυχημένη τιμητική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε προς τιμήν του την Κυριακή 18 Μαΐου 2025 στην αίθουσα του Αναγνωστηρίου Καλύμνου «ΑΙ ΜΟΥΣΑΙ», ο Γεώργιος Ι. Χατζηθεοδώρου εκφράζει δημόσια και με συγκίνηση τις θερμές του ευχαριστίες προς όλους όσοι συνέβαλαν στην οργάνωση και την ουσιαστική επιτυχία της. Η βραδιά αποτέλεσε για τον ίδιο κορυφαία στιγμή αναγνώρισης της πολυετούς προσφοράς του στην εκκλησιαστική και δημοτική μουσική, την εκπαίδευση και την τοπική κοινωνία.

Παράλληλα, μέσα από αυτή την ιδιαίτερη ευκαιρία, ο ίδιος επέλεξε να αποδώσει τιμή και ευγνωμοσύνη – ως ελάχιστο μνημόσυνο – σε πρόσωπα που δεν βρίσκονται πια στη ζωή αλλά υπήρξαν καθοριστικά στην πορεία του, καθώς και σε πολλούς ακόμα ανθρώπους και φορείς που στάθηκαν συνοδοιπόροι και αρωγοί στο έργο του.

Επίσης απευθύνει ευχαριστίες και προς τους εν Καλύμνω, αλλά και ανά την Ελλάδα μαθητές του, όπως και προς τους Δημάρχους Καλύμνου κατά χρονολογική σειρά: αείμνηστο Μιχαήλ Ζαϊρη, Δημήτρη Διακομιχάλη και Γεώργιο Ρούσσο, επί θητείας των οποίων δραστηριοποιήθηκε η Δημοτική Χορωδία
Κλείνει με τις ευχαριστίες του προς τον Α΄πλοίαρχο του Ε.Ν. κύριο Σπυρίδωνα Παπασούλη, για την δαψιλή χορηγία του στην έκδοση εννέα βιβλίων του.

Παραθέτουμε ως έχει το ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ του Γεωργίου Χατζηθεοδώρου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Μετά από την πολύ επιτυχημένη διοργάνωση της τιμητικής προς το πρόσωπο μου εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18-5-2025 στον αίθουσα του Αναγνωστηρίου Καλύμνου «ΑΙ ΜΟΥΣΑΙ», από το Επαρχείο Καλύμνου, την οποία θεωρώ ως επιστέγασμα και ύψιστη επιβράβευση της πολύχρονης ενασχόλησής μου με τη μουσική της πατρίδας μας (εκκλησιαστική και δημοτική) και της εν γένει διδασκαλικής και κοινωνικής πολύχρονης προσφοράς μου, επιθυμώ και αισθάνομαι επιτακτική την ανάγκη και την υποχρέωση να εκφράσω δημόσια τις ολόθερμες ευχαριστίες μου:

Στον Έπαρχο Καλύμνου κ. Μανόλη Μουσελλή, ο οποίος είχε την αποκλειστική έμπνευση και αγάπη για την υλοποίηση της εκδήλωσης.
Στους ειδικά μετακληθέντες, για την παρουσίαση του έργου μου, διακεκριμένους καθηγητές Χαλδαιάκη Αχιλλέα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Μανόλη Γιαννόπουλο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.


Στους συναδέλφους μου του χορού ιεροψαλτών Καλύμνου οι οποίοι υπό τη χοραρχία του Ποσειδώνα Ζαϊρη που έψαλαν τιμητικά δικά μου μέλη,


Στον πρόεδρο του Αναγνωστηρίου Καλύμνου Παναγιώτη Πιζάνια «ΑΙ ΜΟΥΣΑΙ», για τη φιλόκαλη φιλοξενία.
Στον παρουσιαστή της εκδήλωσης και από καρδιάς φίλο μου Παναγιώτη Γιαμαίο.


Στα ΜΜΕ της Καλύμνου
Στον προϊστάμενο του καθεδρικού ιερού ναού μας Παναγίας της Κεχαριτωμένης πρωθιερέα Αμφιλόχιο Σακαλλέρο και στα μέλη του εκκλησιαστικού της Συμβουλίου, για την επί 35 έτη έμπρακτη εμπιστοσύνη και αγάπη τους προς το πρόσωπό μου.


Στα συνοδοιπόρα μου παλαιά μέλη της Δημοτικής Χορωδίας
Στους αγαπητούς μου συμπατριώτες και συμπατριώτισσες, που κατέκλυσαν στην κυριολεξία την αίθουσα του Αναγνωστηρίου, προκειμένου να παρευρεθούν στην εκδήλωση και να με τιμήσουν με την παρουσία του


Όμως στην κορυφαία για εμένα τωρινή ευκαιρία θα ήθελα να αναφερθώ, δίκην μνημοσύνου, και σε μερικούς ανθρώπους που στάθηκαν ιδιαίτερα ευεργετικοί στη ζωή μου και δεν βρίσκονται σήμερα μαζί μας.
Στους γονείς μου, στο θείο μου στρατηγό Εμμανουήλ Χατζηθεοδώρου, στον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Χρστόδουλο, στον κυρό Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Θεόκλητο Φιλιππαίο, στον ωδειακό μου δάσκαλο, Ιωάννη Μαργαζιώτη, στον αείμνηστο πρωτοψάλτη Αθηνών Σπυρίδωνα Περιστέρη, στους ακαδημαϊκούς δασκάλους Αγαπητό Τσομπανάκη και Μενέλαο Παλλάντιο, στον
αείμνηστο πανεπιστημιακό καθηγητή Ιωάννη Φουντούλη, στον αείμνηστο πανεπιστημιακό καθηγητή Αντώνιο Αλυγιζάκη, και στον δικό μας καθηγητή Νικόλαο Δράκο.
Ιδιαίτερη αναφορά και ευχαριστίες οφείλω στον εφησυχάζοντα πρώην Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο Αθανασιάδη για την διά βίου προστασία, πατρική αγάπη και εξιδιασμένη εκτίμησή του προς το πρόσωπό μου.

Ευχαριστίες και προς τους εν Καλύμνω, αλλά και ανά την Ελλάδα μαθητές μου, όπως και προς τους Δημάρχους Καλύμνου κατά χρονολογική σειρά: αείμνηστο Μιχαήλ Ζαϊρη, Δημήτρη Διακομιχάλη και Γεώργιο Ρούσσο.

Κλείνω με τις ευχαριστίες μου προς τον Α΄πλοιαρχο του Ε.Ν. κύριο Σπυρίδωνα Παπασούλη, για την δαψιλή χορηγία του στην έκδοση εννέα βιβλίων μου.

Γεώργιος Ι. Χατζηθεοδώρου