Ημερίδα για την ανάδειξη και ποιοτικό έλεγχο του θυμαρίσιου μελιού Καλύμνου

135

Σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα 23 Ιουνίου 2025 και ώρα 18:30 θα πραγματοποιηθεί επιστημονική Ημερίδα στο Κέντρο Πολιτισμού, & Ιστορίας Καλύμνου, με αντικείμενο την παρουσίαση του ερευνητικού έργου ΘΥΜΕΚΑ: «Εφαρμογή της καινοτόμου μεθοδολογίας μεταβολομικής για την ανάδειξη της ποιότητας, διατροφικής αξίας και ελέγχου νοθείας θυμαρίσιου μελιού Καλύμνου».

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, την εταιρεία Quality Agro Solution, και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Θυμαρίσιου Μελιού Καλύμνου.


Πρόγραμμα Ημερίδας

  • 18:30 – 19:00 | Προσέλευση – Χαιρετισμοί
  • 19:00 – 19:20 | Παρουσίαση του έργου ΘΥΜΕΚΑ
    Σοφία Καλαϊτζάκη, CEO, Quality Agro Solution
  • 19:20 – 20:00 | Φυσικοχημικά χαρακτηριστικά, αντιοξειδωτική δράση και μεταλλικά στοιχεία του θυμαρίσιου μελιού της Καλύμνου
    Λευτέρης Αλυφαντωδράκης, Αναπληρωτής Καθηγητής Ασφάλειας & Ποιότητας Τροφίμων, Τμήμα Γεωπονίας, Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο
  • 20:00 – 20:30 | Μεταβολική σύσταση θυμαρίσιου μελιού της Καλύμνου: Εφαρμογή μεταβολωμικής για τον έλεγχο της ποιότητας
    Κωνσταντίνος Αλιφέρης, Επίκουρος Καθηγητής, Εργαστήριο Γεωργικής Φαρμακολογίας, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Η ημερίδα εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου Μ16ΣΥΝ2-00266 και υποστηρίζεται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης ΕΣΠΑ 2014–2020.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για το κοινό.

Μία εποικοδομητική συζήτηση γύρω από την επιστημονική τεκμηρίωση και την ανάδειξη του μοναδικού θυμαρίσιου μελιού της Καλύμνου!