Ας ενωθούμε … -Γράφει ο Θεόφιλος Τσουκαλάς*

1126

*Γράφει ο Θεόφιλος Τσουκαλάς,εκπαιδευτικός,ιστορικός

Αναμφίβολα ο τόπος μας διέρχεται μια από τις σοβαρότερες κρίσεις στην ιστορία του. Και μάλιστα μια υγειονομική κρίση , που εκ των πραγμάτων καθίσταται ακόμα πιο επικίνδυνη, αφού θέτει σε δοκιμασία το υπέρτατο αγαθό της υγείας.

Το πώς φτάσαμε ως εδώ δεν είναι της παρούσης. Δεν είναι η στιγμή αυτή κατάλληλη για εσωστρέφεια και ομφαλοσκόπηση. Είναι η ώρα των δραστικών κινήσεων και όχι των ατέρμονων συζητήσεων ή της επίρριψης συλλογικών και ατομικών ευθυνών.

Όσοι ελπίζουν ότι κατασταλτικά μέτρα θα φέρουν αποτελέσματα, ας δουν το αποτέλεσμα των έντεκα προηγούμενων εβδομάδων. Η αποτελεσματικότητα κρίθηκε εκ του αποτελέσματός τους…

Όσοι ελπίζουν στην ανατροπή των νοοτροπιών, των συμπεριφορών και ιδεοληψιών που μας έφεραν να πέσουμε από τον γκρεμό, πάλι θα γελαστούν. Η βλακεία δυστυχώς ούτε νικιέται, ούτε έχει τέλος. Θα ‘ρθει και η στιγμή που θα μιλήσουμε για όλα αυτά.

Κάνω έκκληση ως απλός πολίτης να πιέσουμε όλοι μαζί για τον άμεσο, οριζόντιο, εθελοντικό εμβολιασμό του πληθυσμού. Όπως είναι δικαίωμα αυτού που δεν θέλει να εμβολιαστεί να μην το πράξει, άλλο τόσο είναι δικαίωμα και αυτού που θέλει να το πράξει. Είμαστε στο και πέντε. Ώρα να φανούμε ενωμένοι και να απαιτήσουμε από το απόν κράτος να θωρακίσει το Νοσοκομείο μας και να προχωρήσει σε άμεσο εμβολιασμό όλων όσων το επιθυμούν από όλες τις ηλικιακές ομάδες. Για να μη θρηνήσουμε και άλλους νεκρούς.

Ήρθε η ώρα όλοι και όλες, πολιτικές και πνευματικές αρχές, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να απαιτήσουμε από την Πολιτεία να μας βοηθήσει, για να διαφυλάξουμε την υγεία των συμπολιτών μας και το μέλλον του τόπου μας.

Θεόφιλος Τσουκαλάς

Εκπαιδευτικός